kapusta z gąskami

kapusta z gąskami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 kg
  • grzyby gąski

  • sól

  • pieprz

  • mąka

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy ok 2 litry wody wrzucamy posiekaną kapustę oczyszczone i pokrojone grzyby,przyprawiamy solą i pieprzem.Gotujemy ok 50 min aż kapusta będzie zupełnie miękka.Przygotowujemy zasmażkę-obieramy cebulę i siekamy podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu dodajemy mąkę i lekko zarumieniamy.Zasmażkę dodajemy do kapusty i doprawiamy do smaku.Zamiast zasmażki można użyć 2 łyżek kaszy jęczmiennej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

24.09.2011 19:11
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat