Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z gąskami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
grzyby gąski
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z gąskami

Do garnka wlewamy ok 2 litry wody wrzucamy posiekaną kapustę oczyszczone i pokrojone grzyby,przyprawiamy solą i pieprzem.Gotujemy ok 50 min aż kapusta będzie zupełnie miękka.Przygotowujemy zasmażkę-obieramy cebulę i siekamy podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu dodajemy mąkę i lekko zarumieniamy.Zasmażkę dodajemy do kapusty i doprawiamy do smaku.Zamiast zasmażki można użyć 2 łyżek kaszy jęczmiennej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.09.2011 19:11
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak