Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bachor

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Jelita lub żołądek wieprzowy
ziemniaki 2kg
mięso wieprzowe tłuste 1kg
słonina 30dag
cebula 30dag
pieprz mielony
Majeranek suszony Prymat
Imbir mielony Prymat
gałka muszkatołowa
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Bachor

1. Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce.

2. Mięso pokroić w kostkę, słoninę w bardzo drobną kostkę i usmażyć na niej pokrojoną cebulę.

3. Wszystko razem połączyć, przyprawić do smaku przyprawami i nadziewać jelita lub żołądek. Końce związać szczelnie za pomocą mocnej nitki.

4. Brytfannę posmarować stopionym smalcem i piec w mocno nagrzanym piekarniku, najlepiej co najmniej 180 stopni. Podawać na gorąco z piwem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 07.02.2012 19:49
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak