Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka na czerwono

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
boczek 4 plastry
smalec 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: jajka na czerwono

jajka ugotować na twardo rozciąć na połówki tłuszcz silnie rozgrzać na patelni plasterki boczku przysmażyć szybko z obu stron na każdy plasterek położyć jedną łyżkę przecieru i połówki jajka żółtkiem do góry osolić popieprzyć przytrzymać chwilę na małym ogniu zdjąć z patelni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak