Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek wielkanocny

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 4
cukier 1 szklanka
margaryna 1
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
śmietana 1
czekolada mleczna 2

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek wielkanocny

Do przesianej maki dodajemy maslo i wyrabiamy ciasto, dodajemy proszek do pieczenia, ugniatamy. Dodajemy jajka, cukier i smietane. Placek dzielimy na 2 czesci i pieczemy oddzielnie ok 20 min na 160 stopni, kawalek ciasta wkladamy do rozka i robimy dekoracyjny wzorek. Upieczone ciasto przekladamy roztopiona czekolada. Na wierzchu polewamy tez czekolada i dekorujemy napisem i dekoracjami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 07.04.2015 12:45
wygląda doskonale
EWI 28.03.2013 13:50
pyszności
banditka 01.06.2011 10:20
w mazurkach jestes mistrzynia!!
jolajka 03.05.2011 15:21
ładny , a pewnie i smaczny
Mariusz10 24.04.2011 20:28
cudny
Katarzyna/kate1980 16.04.2011 17:15
super i jaki piękny
ewasylwia 16.04.2011 16:34
Fajnie ozdobiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak