Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz z patelni z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 60 dkg
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
seler naciowy 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz
olej do smażenia
Owoc jałowca cały Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz z patelni z warzywami

Warzywa myjemy oczyszczamy i kroimy w cienkie paseczki.Filety z ryby myjemy osuszamy na papierowym ręczniku, solimy a następnie obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu,następnie dodajemy warzywa i smażymy kolejne 5 min ale na mniejszym ogniu.Pod koniec smażenia przyprawiamy jałowcem,zmiażdżonym czosnkiem solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 02.05.2011 18:42
chętnie spróbuję jak to smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak