Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kieszonki schabowe z groszkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dkg
koperek
sól
olej do smażenia
groszek zielony 20 mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki schabowe z groszkiem

Schab płuczemy,wysuszamy i kroimy w plastry o grubości 1,5 cm.Każdy z nich delikatnie nacinamy z jedne strony tworząc głęboką kieszeń.Mięso oprószamy solą i pieprzem.Groszek blanszujemy 3 min w osolonym wrzątku i odcedzamy.Schab smażymy po kilka minut z każdej strony a kiedy będzie już gotowy wsypujemy do kieszonek groszek.Posypujemy koperkiem.Groszek można włożyć do kieszonek jeszcze przed smażeniem ale wtedy spinamy kieszonkę wykalaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 14.10.2011 12:00
super, bardzo lubię potrawy z zielonym groszkiem więc chętnie skorzystam z tej propozycji :)
Dorota59 12.08.2011 12:56
pomysłowe
Iwona51
Iwona51 16.07.2011 08:48
super przepis
Krystyna32 21.05.2011 07:49
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak