Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski chleb grecki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 450 gramy
mąka kukurydziana 20 gramy
mąka pszenna razowa 30 gramy
drożdże suche 1,5 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
sól 2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
woda 350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski chleb grecki

Wrzucić wszystko do maszyny na program \"ciasto\", gdy maszyna wyrobi ciasto pozostawić na ok. godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie odgazować ciasto i przełożyć do keksówki. Odstawić znów na ok. godzinę do wyrośnięcia.
Około 30 minut przed pieczeniem rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Bochenek ponacinać. Piec ok.40 minut do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 17.04.2011 09:20
pyszny! :)
Emilia22 16.04.2011 15:48
na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak