Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1/2 kg
cebula czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt.
olej 1 łyzka
jajko 1 szt.
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól szczypta
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulą

Mięso drobno posiekać nożem, dodać przyprawę do dań Kucharek, jajko, świeżo zmielony pieprz kolorowy Prymat oraz bułkę tartą, dokładnie wymieszać, smażyć dokładnie z obu stron. Obie cebule pokroić w piórka, dodać do usmażonych rumsztyków, cebula ma być pod spodem, smażyć na małym ogniu, posolić by puściła sok, rumsztyki obrócić, cebulę wymieszać, aby dosmażyła się, wyłożyć wszystko na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 03.09.2014 15:53
apetycznie przypieczony
Sylwia56
Sylwia56 13.06.2011 23:07
smakowite
bejciu24 16.04.2011 20:12
poproszę porcję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak