Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone szparagi z parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 75 dag
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone szparagi z parmezanem

Ze szparagów odciąć końcówki i pokroić je na mniejsze kawałki, po czym skropić je oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem.Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni i piec do momentu aż szparagi będą miękkie i lekko zbrązowieją.Następnie posypać je serem i piec jeszcze około 2 minut aż ser się rozpuści.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 28.06.2011 12:54
super
Krystyna32 17.04.2011 01:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak