Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 12 szt
łosoś wędzony 500 g
jajko 2 szt
cebula 2 szt
koperek 1 pęczek
śmietana 5 łyżek
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem

Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, schłodzić, obrać. Chłodne ziemniaki przekroić na połówki, ostrożnie wydrążyć łyżeczką część miąższu. Wydrążony miąższ rozgnieść lub zmielić. Filety z łososia drobno posiekać, dodać masę ziemniaczaną, obraną, pokrojoną drobniutko cebulkę, jajka, ewentualnie doprawić, wymieszać. Farszem napełniać połówki ziemniaków. Zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni . Przed podaniem polać śmietaną, skropić sokiem z cytryny i obsypać posiekanym koprem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 16.09.2011 09:53
rewelacja
RenataZ-et 02.06.2011 20:58
wspaniale musi smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak