Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt ciemny - wysoki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7
mąka 6 łyżki
kakao 2 łyżki
cukier 3/4 szkalnki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt ciemny - wysoki

białak ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku ciagle miksując. następnie dodajemy mąke wymieszaną z kakaem i proszkiem - delikatnie mieszamy łyżka. Wylewamy na posmarowana (tylko od dołu) forme i pieczemy przez 40 minut w temp 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 22.04.2013 10:22
bardzo ładny biszkopcik.
Rogalik 10.09.2011 22:27
pycha
Ewelina47 25.04.2011 20:49
super
irenka 17.04.2011 22:03
lubię takie szybkie desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak