Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa w farszem jajecznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1000 g
jajko 4 szt
masło 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa w farszem jajecznym

Wołowinę umyć , osączyć na papierowym ręczniku, naciąć głęboko i rozbić tłuczkiem, aby powstał jak najcieńszy plaster. Jajka ugotować na twardo , schłodzić, poobierać, pokroić w dużą kostkę. Posiekać liście selera, dodać majeranek, sól, pieprz i rozłożyć na plastrze mięsa. Mięso dokładnie i ściśle zrolować , owinąć nitką lub spiąć wykałaczkami. Folię aluminiową posmarować masłem, ułożyć roladę i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni około godziny. Przed końcem folię odkryć i piec tak żeby rolada się zarumieniła. Podawać pokrojoną w plastry na zimno. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 03.07.2011 12:52
mniam,mniam:]
berys18 15.05.2011 17:53
gratuluję pomysłu
halina17 16.04.2011 13:20
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak