Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Króliczek wielkanocny na waflu ryżowym / kukurydzianym :-)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna masło
szynka 1 plaster
ser żółty 1 plaster
czarne oliwki 1 szt
por 1 kawałek
papryka czerwona 1 kawałek
wafelki ryżowe 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Króliczek wielkanocny na waflu ryżowym / kukurydzianym :-)

Wafel przykładamy do szynki i wycinamy nożem dokładny jego obrys. Z pozostałych fragmentów wycinamy uszka króliczka. Z żółtego sera wycinamy wewnętrzne części uszek. Wafel smarujemy margaryną lub masłem i kładziemy na nim koło z szynki. Następnie pod szynkę wsuwamy uszy i jedno z nich zaginamy. Z oliwek wycinamy oczka i nosek, z pora wąsy, a z papryki uśmiechniętą buzię. Układamy jak na zdjęciu. Wesołego Alleluja!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.08.2013 22:19
Pomysłowe, ostatnio z małą też tworzymy "nowe kolorowe kanapeczki"
kate.500 23.11.2012 08:45
sliczny
smakowita 05.04.2012 11:13
pomysłowo i smacznie
1j1o1l1a1 09.09.2011 11:46
dekoracyjna kanapusia:)
Jolanta40 25.08.2011 08:53
jaki słodki
Mati13 16.08.2011 21:07
ale fajny:)
banditka 06.06.2011 23:25
pocieszne :)
Wafelek2601 22.05.2011 09:30
fajny pomysł dla dzieciaczków ;)
SmacznaPyza 16.04.2011 14:00
takie proste a takie radosne!
1j1o1l1a1 16.04.2011 09:23
gratuluje zdolności estetycznej:) bardzo efektowna kanapka :)
Małgorzata113 16.04.2011 09:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak