Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos szpinakowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży 50 dkg
cebula 1 szt
śmietana kwaśna 1 szklanka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos szpinakowy

Szpinak płuczemy oczyszczamy i zalewamy wrzątkiem,gotujemy i odcedzamy.Śmietanę lub jogurt mieszamy z drobno posiekaną cebulą przyprawiamy do smaku solą czosnkową,pieprzem i cukrem.Na koniec dodajemy sos do grubo pokrojonego szpinaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 07.05.2012 09:29
nie jadam szpinaku ale na impreze może być dobry
Krystyna32 03.05.2011 10:01
pycha
Małgorzata113 16.04.2011 09:49
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak