Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z szynki 1/2 kg
majeranek 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki

Mięso pokroiłam na plastry i rozbilam na cienkie płaty, posoliłam, posypałam przyprawami i wstawiłm do lodówki porzełożone krążkami cebuli na około pół godziny ( można dłużej).
Zwinęłam je w roladki i obsmażyłam na rozgrzanym oleju, kładąc złączeniem w dół - wtedy się nie rozpadną. Do sma zenia włożyłam cebulę, krórą było mięso przełożone. Gdy się zrumieniły, podlałam nieco wodą i dusiłam pod przykryciem do miękkości, uzupełniając wyparowaną wodę. Na końcu zagęściłam sos łyżką mąki rozbełtaną w zimnej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 01.07.2012 10:37
wyglądają doskonale
Wacław 06.10.2011 08:43
smaczne mięsko
evita0007 27.05.2011 12:30
ale pycha mmm :-)
izapozdro 29.04.2011 21:23
wyglądają wspaniale
Misiek1 16.04.2011 07:55
Super roladki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak