Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z gorzkiej czekolady

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 250 gram
masło 200 gram
jajko 5 szt
cukier 120 gram
mąka 50 gram
proszek do pieczenia 3 gramy

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z gorzkiej czekolady

Na parze rozpuszczamy posiekane masło z czekoladą.Jajka ubijamy z cukrem na kogel mogel,mieszamy je z czekoladą i mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Foremki natłuszczamy masłem,na dnie kładziemy kółko wycięte z pergaminu a boki wykładamy trzema paskami wystającymi 2 cm ponad wysokość foremki.Pergamin smarujemy roztopionym masłem,nakładamy masę czekoladową do 3/4 foremki,pieczemy 10-12 min w temperaturze 170 stopni.Po rozkrojeniu ciasteczko powinno być płynne w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 16.04.2011 09:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak