Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z jabłkami i musem gruszkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cynamon 1 laska
masło skarowane
cukier
ciasto francuskie 1 opakowanie
gruszki 1 miękkie
cukier puder
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z jabłkami i musem gruszkowym

Ciasto rozmrażamy i wałkujemy wycinamy z niego koła i dziurkujemy je widelcem by w czasie pieczenia równo rosły.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy na złoty kolor.Gruszki obieramy kroimy w cząstki i gotujemy w wodzie razem z cynamonem aż owoce się rozpadną,doprawiamy cukrem,wyjmujemy cynamon i przecieramy przez sito.Otrzymany mus gruszkowy studzimy.Koła smarujemy musem,jabłka obieramy i kroimy w cienkie plastry i układamy na musie.Plastry jabłka smarujemy masłem i posypujemy cukrem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy 10 min.Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 04.11.2011 07:54
Zapowiada się smaczne ciasto.
halinka1011 16.04.2011 09:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak