Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa lubczykowa 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 3 szklanki
mleko 1/2 szklanki
cebula biała 2 szt.
mąka 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
lubczyk 1 szklanka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa lubczykowa 2

Cebulę drobno pokrój. Zeszklij ją na rozgrzanym maśle. Wsyp mąkę, mieszając, chwilę smaż. Wlej bulion, energicznie mieszając. Mleko zagotuj, odstaw.
Lubczyk umyj i osusz. Listki oberwij i drobno posiekaj. Wsyp je do buliunu. Gotuj ok. 10 minut na małym ogniu pod przykryciem. wlej mleko , wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 03.11.2011 19:51
ciekawe jak to smakuje? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak