Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe z musztardą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 szt
marynata
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
rozmaryn posiekany 3 gałązki
sok z cytryny 1/2 szt
miód 1 łyżeczka
oliwa 1/2 szklanki
sól
musztarda dijon 4 łyżki
tymianek 5 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe z musztardą

W misce mieszamy składniki marynaty,zanurzamy w niej umyte polędwiczki i zostawiamy w chłodnym miejscu na 3 godziny.Następnie mięso wyciągamy oczyszczamy i obsmażamy na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron.Wierzch polędwiczek smarujemy grubą warstwą musztardy skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni.Wyjmujemy i kroimy w skośne,grube plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 16.10.2011 14:45
pyszności
Grazyna0211 18.08.2011 07:30
takie to ja lubię
Krystyna32 24.07.2011 09:17
pycha
Misiek1 16.04.2011 07:57
Świetny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak