Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie alzackie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 80 dag
kiełbasa wędzona 25 dag
bekon 15 dag
cebula
smalec 1 łyżka
sól
pieprz
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
wino czerwone 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Danie alzackie

Kiełbasę pokroić w plasterki bekon w paski. Cebulę posiekać zrumienić na smalcu, dodać kiełbasę i bekon, podsmażyć. Dodać kapustę jałowiec i udusić podlewając alkoholem. Gdy będzie miękka doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub z grzankami z ciemnego chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 06.05.2012 19:42
super
Patrycja33 16.04.2011 16:35
nie słyszałam jeszcze o takim..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak