Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 3 szt.
pietruszka 1 szt.
por 1 szt.
seler 1/2 szt.
cebula biała 1 szt.
przyprawa do potraw Kucharek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
papryka mielona
Majeranek suszony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka
udziec z indyka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki z indyka

Marchewki, pietruszkę, seler, por umyć i obrać. Cebulę również obrać. Warzywa te pokroić w kostkę.
Udziec opłukać, włożyć do garnka i zalać 2 l wody. Dołożyć pokrojone warzywa i gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut. Po tym czasie mięso wyjąć, pokroić na drobne części i włożyć do gotującej się zupy. Dołożyć listek laurowy, ziele angielskie oraz resztę przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 28.06.2011 14:42
nie znam... to dla mnie nowosć. SUPER!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak