Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułki z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 szt.
sól
cukier 1 łyżeczka
drożdże 30 gram
mleko 3/4 szklanki
olej 2 łyżki
cebula biała 3-4 szt.
tłuszcz 50 gram
śmietana 12% 1 łyżka
żółty ser starty 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: bułki z cebulą

Z drożdży, mleka i cukru przygotować rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Połączyć z mąką, olejem, jajkiem i szczyptą soli. Wyrobić ciasto i podzielić je na 16 części. Z każdej uformować kulę, ułożyć na natłuszczonej blasze, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Cebulę pokroić w krążki, podsmażyć, dodać śmietankę, zagotować i przyprawić. Bułki posmarować cebulą i posypać serem. Zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 05.07.2012 09:12
Pyszne :)
artur7 22.06.2012 08:05
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak