Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sezonowana w soli pierś kaczki

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki
sól gruboziarnista
Rozmaryn suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sezonowana w soli pierś kaczki

Na patelni podsmażamy sól i mieszamy z ziołami.Zanurzamy w gorącej soli pierś kaczki i zostawiamy na dwa dni.Wyjmujemy otrzepujemy z soli,wieszamy w chłodnym przewiewnym miejscu i suszymy ją następne dwa dni.Schłodzoną kroimy na krajalnicy w cienkie plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.05.2011 09:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak