Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z prażoną kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
kiełbasa podwawelska 15 dag
Pieprz czosnkowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z prażoną kiełbasą

Na łyżce oliwy smażymy cebulę pokrojoną w kostkę na rumiano. Gdy się usmaży przekładamy do miseczki i na suchą patelnię wrzucamy kiełbasę pokrojoną w kostkę. Prażymy do momentu aż się mocno zarumieni. Dodajemy cebulę i wbijamy jajka. Energicznym ruchem wszystko mieszamy na patelni tak, aby robić jajka. Jeszcze tylko sól i pieprz i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 19.05.2011 22:56
bosko wygląda
Nina7 13.05.2011 10:36
apetyczna
Janek1 25.04.2011 16:19
lubie taką
Monika193
Monika193 20.04.2011 08:26
moja ulubiona
Katarzyna/kate1980 18.04.2011 18:39
super uwielbiam ją
Misiek1 16.04.2011 08:00
uwielbiam jajecznicę!
Mariusz10 15.04.2011 23:06
ja smażę na samej kiełbasce;)
agnieszka137 15.04.2011 22:45
smaczna, nie ukrywam też lubię:)
Pola2 15.04.2011 21:46
lubię też
Jolanta_P-S 15.04.2011 21:38
uwielbiam jajecznicę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak