Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet prowansalski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mleko 3 łyżki
cebula 1 szt
pomidory 2 szt
masło 3 łyżki
paryka czerwona 2 szt
papryka zielona 2 szt
sól do smaku
natka pietruszki do dekoracji[posiekana]
ser gouda 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet prowansalski

Cebulę obrać i drobno posiekać,przesmażyć na patelni,następnie dodać paprykę pokrojoną w paski ,dodać też pomidory pokrojone w plastry i przesmażyć,jajka ubić z mlekiem,dodać sól i pieprz,jajka wylać na patelnię,posypać startym serem,przykryć i usmażyć na małym ogniu,do momentu stopienia sera,posypać natką pietruszki ,podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak