Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto brzoskwiniowo kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie
wiórki kokosowe 10 dag
mąka 25dag
cukier 10 dag
żółtko jajek
masło 15 dag
sok cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowo kokosowe

Brzoskwinie kroimy w kostkę albo w cząstki, tortownicę wysmarować masłem i kładziemy do tortownicy skropić sokiem z cytryny, masło rozpuścić i wystudzić , mąkę połączyć z wiórkami i cukrem , do mieszaniny dodać jajko i wlać masło, wyrobić i rozkruszyć na brzoskwiniach i piec 25 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 27.04.2011 07:11
pewnie nieźle smakowało
matii6 15.04.2011 21:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak