Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tejglach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1 szklanka
miód 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tejglach

Z jajek, 1 łyżki cukru, mąki oraz proszku do pieczenia wyrabiamy ciasto i formujemy kulę.
Ciasto rolujemy w długi i wąski wałek i kroimy na mniejsze kawałki albo palcami oddzielamy kawałki ciasta i formujemy małe kulki.
Zagotowujemy miód z łyżką cukru. Wkładamy kawałki ciasta i gotujemy 10 minut na średnim ogniu, a później ok 10 minut na małym ogniu, cały czas mieszając. Przekładamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak