Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie pod jarzynową pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg.
buraczki ugotowane 5 szt.
marchewka ugotowana 3 szt.
cebula 2 szt.
majonez 1 duży
sól
pieprz
śledzie w oleju 1 tacka

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie pod jarzynową pierzynką

warzywa ugotować,wystudzić,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i zostawić każde w oddzielnym naczyniu,cebulę obrać pokroić w kostkę osolić i odstawić aby puściła sok,śledzie pokroić w paski,w naczyniu żaroodpornym układać warstwami na dnie położyć połowę ziemniaków i wyrównać warstwę posmarować majonezem,na majonez wyłożyć cebulę i posypać pieprzem następnie położyć warstwę śledzi na śledzie położyć marchew wyrównać i położyć majonez posypać pieprzem następnie wyłożyć buraczki wyrównać na to majonez i posypać pieprzem na górę wyłożyć resztę ziemniaków wyrównać i na wierzch położyć majonez na dekorację można użyć jajko gotowane,marchewkę,buraczki starte na tarce o dużych oczkach jeśli ktoś lubi bardziej przyprawione to każdą warstwę lekko osolić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.07.2013 09:57
pyszna kolacyjka !
IKrakowianka 28.02.2012 21:31
super
Grazyna0211 08.11.2011 11:25
robię coś podobnego jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak