Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki w kropeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasta francuskiego mrozonego 1 opakowanie
brzoskwiń 1
rodzynek 1/2 szkl
wytrawnego wina kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki w kropeczki

wyjęte z zamrażarki ciasto wyciagnac do rozmrozenia .rodzynki zalac winem odstawic na 20 min.z ciasta wyciąć(nieco wieksze niż foremki)krązki .ciastem wylepic foremki lekko dociskajć brzegi.schlodzic w lodowce ok 10 min w tym czasie brzoskwinie z puszki pokroic na kawałki ułożyć na ciescie i posypać namoczonymi odsaczonymi rodzynkami .babeczki piec 15-20 min w temp.180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 28.05.2011 20:05
pysznie
grazia1 30.04.2011 07:44
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak