Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na kolorowo

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
pomidory 1/2 kg
boczek wędzony 30 dag
mięso wieprzowe 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na kolorowo

Kapustę poszatkować, nastęnie opłukać.Cebulę obrać i drobno pokroić,boczek pokroić w paski, a mieso w dość grubą kostkę.
Cebulę zeszklić, dodać do niej boczek smażyć chwilę,nastęnie przełozyć do większego garnka.
Na patelni usmażyć mięso doprawić je solą i pieprzem, następnie dodać je do garnka z boczkiem i cebulą. Dodać poszatkowana kapustę posypać odrobiną majeranku.Mieszajac zasmażać aż kapusta puści wodę.
Do kapusty wlać wodę lub bulion( taką ilość aby odrobinkę była ponad kapudtę. doparwić i dusić ok 15 min..pod koniec duszenia dodać sparzone i obrane ze skórki pomidory, które należy pokroićw kostkę. Z mąki oraz łyżki masła przygotować zasmażkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak