Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak z burakami i kozim mlekiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraków 6
liściastego szpinaku opakowanie
octu balsamicznego 4 lyz
cukru trzcinowego lyzka
oliwy 8 lyzek
oliwki
prażonego sezamu 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z burakami i kozim mlekiem

buraki zapakować pojedynczo w folię aluminiową .wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200st ok 1,5 godziny .po wyjęciu z piekarnika buraki ostudzić obrać i pokroić w ósemki. szpinak umyć sparzyć wrzątkiem i rozłożyć na półmisku razem z oliwkami.pokrojone buraczki podgrzac na patelni z octem balsamicznym i lyzką cukru gdy cukier sie rozpusci dodac oliwe i cieple buraki wylozyc na szpinak .posypać pokruszonym twarogiem i upażonym sezamem. polecam bardzo pyszna

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 27.06.2011 22:04
interesujące połączenie
grazia1 31.05.2011 09:44
inreresujacy przepis:)
Kate131 21.04.2011 09:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak