Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet po korsykańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
masło 15 g
sól
pieprz
twaróg 2 łyżki
świeża mięta 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet po korsykańsku

Jaja roztrzepujemy z sola i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło (jeśli macie dobra patelnię z powłoką nieprzywierającą można pominąć masło lub zostawić ze wgl na walory smakowe). Kiedy masło zacznie się pienić, wlewamy jaja na patelnię. Omlet posypujemy rozdrobnionym serem i poszarpanymi listkami mięty. Omlet smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu kilka minut, składamy, wyłączamy prąd i zostawiamy omlet na patelni jeszcze 2-4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak