Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb Dukana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby pszenne 1 łyżka
otręby owsiane 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
jajko 1
dowolne przyprawy do smaku
serek homogenizowany 1 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb Dukana

Otręby mielimy na mąkę i łączymy z pozostałymi składnikami. Proszek do pieczenia można zastąpić rozpuszczonymi w odrobinie ciepłego mleka drożdżami (wówczas należy pozostawić ciasto do wyrośnięcia). Ciasto przekładamy do foremki i pieczemy na złoty kolor w temp. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 29.07.2012 19:41
Jakiś duży ten chlebek, ja na te proporcje ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak