Chleb Dukana

Chleb Dukana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • otręby pszenne

    1 łyżka
  • otręby owsiane

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 płaska łyżeczka
  • jajko

    1
  • dowolne przyprawy

    do smaku
  • serek homogenizowany

    1 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Otręby mielimy na mąkę i łączymy z pozostałymi składnikami. Proszek do pieczenia można zastąpić rozpuszczonymi w odrobinie ciepłego mleka drożdżami (wówczas należy pozostawić ciasto do wyrośnięcia). Ciasto przekładamy do foremki i pieczemy na złoty kolor w temp. 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

29.07.2012 19:41
Jakiś duży ten chlebek, ja na te proporcje ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat