Racuchy Dukana

Racuchy Dukana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • skrobia kukurydziana

    4 łyżki
  • drożdże

    1/4 paczki
  • mleko chud

    4 łyżki
  • słodzik

    do smaku
  • aromat waniliowy

    do smaku
  • jogurt owocowy

    1 0%
  • twaróg

    1/2 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuścić drożdże w lekko podgrzanym mleku, odstawić do wyrośnięcia. Składniki zmiksować, połączyć z wyrośniętymi drożdżami i smażyć placuszki na rozgrzanej patelni, posmarowanej odrobiną oleju. Gotowe racuchy polać jogurtem owocowym, można posypać cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caroline1983

28.04.2011 21:39
Uwielbiam racuchy drożdzowe pod każdą postacią :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat