Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa z sosem goronzola

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 300 gr
ser pleśniowy niebieski 30 gr
śmietana 30% 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa z sosem goronzola

Polędwice wołową należy przetrzymać w marynacie około 3-4 h w chłodnym miejscu( oliwa z oliwek, sól, pieprz, rozmaryn świeży)Czas smażenia około 10-15min. Następnie usmażyć na patelni grillowej(stopień wysmażenia taki jak kto lubi , ja osobiście lubię medium) Następnie wlewamy na osobną patelnie lub garnek śmietanę i kruszymy o niej ser pleśniowy, przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem i zagotowujemy czekając aż sos zgestnieje. Podawać najlepiej z pieczonymi ziemniakami i gotowanymi warzywami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak