Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z wędzonym boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 600 g
boczek wędzony 100 g
wędlina 300 g
por 1 szt.
marchew 1 szt.
bulion warzywny 1 szklanka
papryka mielona
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z wędzonym boczkiem

Por oczyść. Włóż na 2 min do wrzątku, podziel na pojedyncze liście. Marchew obierz. Ugotuj w osolonej wodzie, następnie pokrój wzdłuż na cienkie paski. Mięso natnij tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij. Przypraw. Ułóż na nim plastry marchewki, przykryj je plastrami wędliny. Kolejne warstwy ułóż z liści pora i boczku. Całość zwiń i zepnij. Roladę obsmaż na oleju. Przełóż do brytfanki. Przypraw, podlej bulionem. Piecz 40 min w 200*C. Podawaj z surówkami i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 01.08.2013 10:50
mniam, niesamowicie wygląda to danie!
rzenia15 30.08.2011 10:26
pięknie wygląda
pawel6 16.04.2011 11:44
wygląda rewelacyjnie
evita0007 15.04.2011 15:41
mmmm wspaniałe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak