Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki wołowe z żeberkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki wołowe 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
kostka wołowa 2 szt.
sól 1 łyżeczka
gałka muszkatąłowa Prymat 1 łyżeczka
papryka 1 łyżeczka
chili 1/2 łyżeczki
majeranek 2 łyżki
skrobia kukurydziana 1 łyżka
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki wołowe z żeberkami

Oczyszczone i pokrojone flaki wołowe, żeberka zalewamy wodą i gotujemy z łyżeczka soli około 1 godziny. W międzyczasie ściągamy szumowiny, Dodajemy warzywa, kostki wołowe i gotujemy 30 minut, dodajemy gałkę, paprykę, chili i gotujemy jeszcze około 5 minut. Miękkie mięso obieramy z kości, kroimy w paseczki i dodajemy do zupy. Przed końcem gotowania dodajemy majeranek, 1 łyżkę skrobi kukurydzianej rozpuszczonej w małej ilości wody, gotujemy jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 15.04.2011 21:25
uwielbiam flaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak