Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ciemny z papryką i mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 50 dag
papryka czerwona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
ziemniaki ugotowane 350 gram
surówka 300 gram
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ciemny z papryką i mięsem

Mięso wołowe kroimy na mniejsze kawałki a następnie dusimy w rondelku na małym ogniu, od czasu do czasu podlewając mięso wodą. W międzyczasie kroimy drobniutko paprykę i cebulę i wrzucamy je do sosu. Mięso doprawiamy uniwersalną potrawą do dań Kucharek oraz solą, papryką ostrą i pieprzem Prymat. Na koniec dodajemy do sosu przyprawy do sosów ciemnych Kucharek. Mięsko pieczemy tak długo aż będzie miękkie. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 17.11.2012 23:13
super
Justyna/Dzastus 09.07.2012 10:32
pychotka taki gulasz :)
gosia561 29.03.2012 19:11
fajny obiadek
piotereq 27.02.2012 13:54
super, do wypróbowania
iza15 13.12.2011 21:40
super
Wacław 15.08.2011 12:23
pyszny obiadek !
Elżbieta17 31.07.2011 19:25
Super:)
joanna77 16.07.2011 19:32
fajny taki sosik
ronald88 02.07.2011 14:22
super
Halusia 18.06.2011 05:51
Pyszniuśki
Kuchareczekjeden 03.06.2011 07:02
pyszny
AgaS10 02.05.2011 14:05
fajny sosik:)
Małgorzata113 15.04.2011 15:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak