Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowy inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 5 szt,
sól
pieprz
na panierkę:
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
koperek
jajko
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: schabowy inaczej

mięso umyć i delikatnie rozklepać przyprawić do smaku solą,pieprzem i przyprawą do mięs odstawić na chwilę w chłodne miejsce i przygotować panierkę,na talerz wsypać mąkę,tartą bułkę,paprykę,koperek i wszystkie składniki dokładnie wymieszać,na drugim talerzu rozkłócić jajko i panierować schabowe najpierw w jajku następnie w panierce i smażyć na złoty kolor z obu stron,podawać na ciepło jak i również na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 08.07.2012 09:54
pychotka musi byc.
Seba 01.07.2011 18:26
smaczny
Wafelek2601 18.04.2011 10:01
na pewno pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak