Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka nadziewana ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 30 szt
ryż 350 g
cebula 200 g
olej 150 g
Koperek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: papryka nadziewana ryżem

Przygotować nadzienie:ryż ugotować na półsypko,dodać posiekaną,zrumienioną cebulę i posiekany koper,sól,pieprz i wymieszać.Owoce papryki oczyścić z nasion i umyć,nadziewać farszem(nadzieniem).Nadzianą paprykę układać w naczyniu żaroodpornym,podlać olejem i dusić do miękkości pod przykryciem na wolnym ogniu.Podawać z dodatkiem ziemniaków lub samą z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak