Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar jarski 1350 g
pory 500 g
masło 50 g
mąka przenna 40 g
śmietana 200 g
żółtko jajek 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana

Pokrajane na cząstki pory ugotować w 0.5l wrzącej wody i przetrzeć przez sito z pozostałym wywarem(w którym gotowały się pory),sporządzić zasmażkę,przestudzić i połączyć z wywarem.Dodać przetarte pory i zagotować,następnie wlać śmietankę.Żółtka rozmącić z dodatkiem zupy,wlać mieszając i doprawić solą do smaku.Porcjować do filiżanek i podawać z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek z rogalika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak