Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie do indyka i kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
drobno posiekane migdały 3 łyżki
rodzynki 1/2 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
cukier 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie do indyka i kurczaka

Ryż przebrać, umyć osączyć i pozostawić na sicie, żeby obsechł. Następnie lekko podrumienić na maśle. W końcu zalać wrzącą wodą (3/4 szklanki). Gotować do momentu wchłonięcia wody. Wymieszać ryż z cukrem, migdałami, cynamonem. Dodać umyte i przebrane rodzynki. Przygotowanym nadzieniem napełnić drób i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 25.04.2011 09:55
super nadziany będzie ten indyk;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak