Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw 100g
oliwa 1 łyżka
wywar warzywny 4 szklanki
drobny makaron 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Szczaw przebrać i umyć, oberwać ogonki, osączyć. Dusić z dodatkiem oliwy do miękkości, mieszając. Zalać wrzącym wywarem, przetrzeć przez sito, zagotować. Wsypać makaron, ugotować do miękkości. Wymieszać zupę ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak