Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet naturalny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 szt
tłuszcz 100 g
woda 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: omlet naturalny

Do rozbitych jaj w naczyniu dodać wodę,posolić i rozbić trzepaczką.Na patelni rozgrzać tłuszcz i wlewać masę jajeczną,smażyć na wolnym ogniu.W czasie smażenia odchylać widelcem omlet by płynna masa mogła spłynąć na dno patelni.Nie odwracać.Usmażony omlet przełożyć na talerz i podawać natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak