Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rzeżuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

PĘCZEK RZEŻUCHY 1 duży
masło 1 łyżka
ziemniaki 4
drobny makaron 3 łyżki
sól
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rzeżuchy

Rzeżuchę umyć. Ziemniaki umyć, obrać, zalać wrzącą wodą, osolić. Ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać 2/3 pęczka rzeżuchy. Ugotować. Zmiksować. Dodać masło, oddzielnie ugotowany makaron, śmietanę i drobno posiekaną rzeżuchę. Przyprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak