Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kielich Jacques

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

poziomki 1 szklanka
wódka 1 kieliszek
pokrajane migdały 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kielich Jacques

Poziomki umyć, osączyć, wyłożyć do miski, skropić alkoholem. Pozostawić w lodówce na 1 godz. W wysokich kieliszkach umieścić warstwę lodów cytrynowych, przykryć poziomkami, na warstwie poziomek ułożyć warstwę lodów poziomkowych i posypać migdałami. Ozdobić wiśniami osączonymi z syropu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 15.04.2011 12:58
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak