Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem gabayon

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 7
cukier 250g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem gabayon

Żółtka ubić z cukrem w naczyniu ustawionym na parze. Gdy powstanie gęsta masa, ubijając dodawać powoli wino. Podawać w pucharkach na gorąco lub na zimno z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 15.04.2011 12:51
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak