Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIAŁA FASOLA NA KWAŚNO

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1/2 kg.
cebula 1 sztuka
masło 1/2 łyżki
mąka 1 łyżka
bulion 1/2 litra
ocet 3 łyżki
karmel 1 łyżka
cukier - do smaku
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BIAŁA FASOLA NA KWAŚNO

Fasolę namoczyć w wodzie. Odstawić na noc. Kolejnego dnia zmienić wodę i w świeżej ugotować fasolę. Gotować do miękkości.
Z masła oraz mąki zrobić zasmażkę. Cebulę obrać i posiekać. Dodać do zasmażki i poddusić. Rozprowadzić bulionem. Do sosu dodać ocet, karmel, cukier i sól do smaku. Połączyć w ugotowaną w wodzie fasolą. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 15.09.2011 21:23
super
Małgorzata113 15.04.2011 12:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak